divendres, 2 de gener de 2015

Fem un blues


PASSOS QUE CAL SEGUIR

1.    Tria de les base. Podeu partir d’una de les 2 bases que teniu penjades. La que trieu, la podeu tallar per tal que tingui la durada què necessiteu. També podeu fer un blues en directe si sabeu tocar algun instrument (guitarra o piano) o buscar una altre base que us agradi més.

2.    Durada. Dependrà de si és una base lenta o ràpida. Unes 3 estrofes serà el mínim.

3.    Escriure bé la lletra. Cal revisar-la abans, ja que no ha de tenir faltes. El missatge ha de ser correcte; en cap moment es pot faltar el respecte.  La lletra l’ha de poder escoltar la direcció del centre i els vostres pares.

4.    Conjugar la lletra amb el ritme de la base. Cal combinar les síl·labes tòniques i àtones amb els accents i les pulsacions dèbils.

5.    Practicar la cançó. Heu de decidir si canta una persona sola, si aneu combinant veus o si canteu tots. Heu d’assajar fins que surti bé. Llavors ja podreu passar a la gravació.

6.    Gravació. Podeu utilitzar l’Audacity, sobretot si heu de manipular la base. També el podeu utilitzar per gravar la peça en directe. El resultat ha de ser un fitxer mp3 per poder-lo combinar amb imatges.


7.    Presentació. Busqueu imatges adients que acompanyin la cançó. Podeu utilitzar el Movie maker. Tingueu en compte que un cop acabat el projecte del Movie maker l’heu d’exportar en un format de vídeo que es pugui reproduir amb un reproductor de vídeo.

ENLLAÇOS
Fitxer LAME  (per si el necessiteu per poder passar els fitxers de l'Audacity a mp3)
Tutorial Audacity
Tutorial Gimp
DVD soft